A piskótához:
- 2 tojás
- 6 dkg cukor
- 6 dkg finomliszt
- fél kk sütőpor
- 1 dkg cukrozatlan kakaópor
- 5 dkg cukor (a sziruphoz a kész piskóta tetejére)
A töltelékhez:
- 1 csapott ek zselatinpor
- 15-25 dkg porcukor (ízlés szerint)
- 50 dkg túró
- 1 dl tejföl
- 1 vaníliarúd
- 1 citrom reszelt héja
- 1 ek citromlé
- 2,5 dl hideg tejszínből vert hab
elkészítés
Piskóta készítése:
- Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és az aljába méretre vágott
- sütőpapírt teszünk.
- A tojásokat és a cukrot 4 perc alatt robotgéppel fölhabosítjuk.
- A lisztet, sütőport és a kakaót összekeverjük és fakanállal óvatosan
- a tojáshabhoz forgatjuk.
- A tortaformába öntjük a masszát és 175 fokon 12 perc alatt megsütjük.
- Ha kész, kihűtjük.
Töltelék készítése:
- A zselatint 1 dl vízzel elkeverjük, majd takaréklángon addig kevergetjük,
- amíg a zselatin feloldódik.
- Félretesszük hűlni, közben a porcukrot simára keverjük 2-3 kanál forró
- vízzel egy nagy keverőtálban.
- A porcukorhoz adjuk a túrót, a vaníliarúd kikapargatott belsejét, a citromhéjat,
- a citromlevet, a tejfölt és a zselatinos vizet. Robotgéppel 1-2 perc alatt
- összedolgozzuk
- és végül fakanállal beleforgatjuk a tejszínhabot.
Összeállítás:
- A piskótát kivesszük a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt és
- miután a formát elmostuk
- és szárazra töröltük, visszatesszük bele.
- Megöntözzük 1 dl víz és 5 dkg cukor összemelegített keverékével,
- elsimítjuk rajta a túrós
- tölteléket és a tetejét vastagon megszórjuk kakaóporral.
- A tortát 1 napig hűtőben tartjuk. Tálalás előtt késsel finoman
- körbevágjuk és kiszedjük a formából.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése