2011. november 23., szerda
KONYHA - Meggyes pite pudingos töltelékkel
Hozzávalók:
A tésztához:
- 45 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 2 tojás
- 1 evőkanál tejföl
- 0,5 cs. sütőpor
- fél mokkáskanál só
- 1 cs. vaníliás cukor
Töltelékhez:
- 8 dl meggylé
- 5 evőkanál cukor
- 2 cs. vaníliás pudingpor (főzős)
- fahéj
- 1 l kimagozott, lecsepegtetett meggy
A tetejére:
- 1 tojás
A tepsi kenéséhez:
- étolaj vagy margarin
Töltelék elkészítése:
A meggyléből (lehet ez befőttlé, lehet dobozos gyümölcslé is, vagy akár mindkettő), a cukorral és a pudingporral krémet főzünk, fahéjat ízlés szerint tegyünk bele, végül hozzákeverjük a meggyet.
Félretesszük hűlni.
A tészta elkészítése:
A lisztet a sütőporral, a sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a tojásokat és a tejfölt. Jól összedolgozzuk, két részre osztjuk, és lisztezett deszkán kinyújtjuk az egyiket.
A kikent tepsibe belefektetjük úgy, hogy a szélei magasan felérjenek, mivel így a töltelék nem tud kifolyni. Rákenjük a meggyes masszát, ezután kinyújtjuk a tészta másik felét, és ráterítjük. Megszurkáljuk villával a tészta tetejét, megkenjük a felvert tojással, majd előmelegített sütőben 175-180 fokon kb. 60 percig sütjük.
Szeletelése csak kihűlés után.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése