2011. november 23., szerda

KONYHA - Meggyes pite pudingos töltelékkel



Hozzávalók:

A tésztához:
- 45 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 2 tojás
- 1 evőkanál tejföl
- 0,5 cs. sütőpor
- fél mokkáskanál só
- 1 cs. vaníliás cukor


Töltelékhez:
- 8 dl meggylé
- 5 evőkanál cukor
- 2 cs. vaníliás pudingpor (főzős)
- fahéj
- 1 l kimagozott, lecsepegtetett meggy

A tetejére:
- 1 tojás

A tepsi kenéséhez:
- étolaj vagy margarin


Töltelék elkészítése:

A meggyléből (lehet ez befőttlé, lehet dobozos gyümölcslé is, vagy akár mindkettő), a cukorral és a pudingporral krémet főzünk, fahéjat ízlés szerint tegyünk bele, végül hozzákeverjük a meggyet.
Félretesszük hűlni.

A tészta elkészítése:

A lisztet a sütőporral, a sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a tojásokat és a tejfölt. Jól összedolgozzuk, két részre osztjuk, és lisztezett deszkán kinyújtjuk az egyiket.
A kikent tepsibe belefektetjük úgy, hogy a szélei magasan felérjenek, mivel így a töltelék nem tud kifolyni. Rákenjük a meggyes masszát, ezután kinyújtjuk a tészta másik felét, és ráterítjük. Megszurkáljuk villával a tészta tetejét, megkenjük a felvert tojással, majd előmelegített sütőben 175-180 fokon kb. 60 percig sütjük.
Szeletelése csak kihűlés után.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése