2011. szeptember 14., szerda

Veszteségeink - hírességek,XX-XXI.század : Simon Tibor



Simon Tibor (Budapest, 1965. szeptember 1. – Budapest, 2002. április 23.) labdarúgó, a Ferencvárosi TC válogatott játékosa, edző.

Pályafutása

Játékos pályafutását a Pénzügyőrben, a kölyökcsapatban kezdte, majd a Központi Sportiskola ifi-csapatában folytatta. 1985-ben a Ferencváros leigazolta, első mérkőzését a Fradiban nemzetközi mérkőzéssel kezdte, 1985. augusztus 26-án a Kassa VVS Kosice elleni (0-0) találkozón, majd több, mint 10 évig volt a ferencvárosi védelem meghatározó alakja.

Ez alatt az időszak alatt a Ferencvárossal három bajnoki címet nyert, 1992-ben, 1995-ben és 1996-ban, valamint Magyar Kupát és Szuper Kupát (1993, 1994, 1995) is.

1997-ben egy idényben a BVSC csapatához került, majd ismét a Ferencváros játékosa volt 1999-ig, amikor a Ferencvárosban végleg abbahagyta pályafutását.

1999 és 2001 között már edzőként, de játékosként is a BVSC és a REAC csapatának volt az edzője, ekkor került utolsó csapatához edzőként, a MATÁV Sopronhoz, 2001 decemberében.

Első válogatott mérkőzése 1989. november 15-én Sevillában volt, ahol a magyar válogatott 4-0 arányú vereséget szenvedett a spanyol nemzeti válogatottól.

A Ferencváros színeiben összesen 338 mérkőzést játszott (196 bajnoki, 87 nemzetközi és 55 hazai díjmérkőzést), míg a magyar válogatottnak 16-szor volt tagja.

Halála

2002. április 21-én a Kispest elleni bajnoki mérkőzés után nem utazott vissza Sopronba a csapatával, megvacsorázott a saját tulajdonában lévő Hegedűs Gyula utcai éttermében, majd egy születésnapi összejövetelre ment el a Mammut bevásárlóközpontnál lévő „Caffe Allure” bárba. Az ünneplés közben a pezsgő kinyitásakor a pezsgő kifutott, más vendégekre is ráspriccelt.

A két társaság összeszólalkozott, a vitába beleavatkozott a szórakozóhely biztonsági személyzete is, melynek következtében tettlegességre is sor került. Simon az utcára menekült, de verekedés itt is folytatódott. Miután Simon a földre került, fejét feltehetően viperával bántalmazták, majd a biztonsági emberek otthagyták, egyik barátja hívta ki a mentőket. Mikor még az úton feküdt egy arra járó autó is elütötte, ám halálát nem ez okozta. A kiérkezett mentők még tudtak beszélni vele, de utána elvesztette eszméletét a mentőben. A halottkém a szemgolyóját a koponyaüreg hátsó részében találta meg, ami szinte egyértelműen vipera általi "kivégzésre" utal.

A Simont bántalmazó biztonságiak között volt egy szabadnapos készenléti rendőr törzsőrmester is, akit az eset után állásából parancsnoka felfüggesztett.

Súlyos koponyasérüléssel és agysérüléssel a Szent János Kórházba vitték, ahol azonnal megoperálták. A következő két napon három koponyaműtétet is végrehajtottak rajta (vérömlenyeket távolítottak el, majd a koponyára nehezedő nyomást csökkentették), kedd reggel még úgy nézett ki sikeresen. Kedd este állapota válságosra fordult, az agyhalál tünetei jelentkeztek, és 2002. április 23-án 23 óra körül belehalt sérüléseibe.folyt,

http://hu.wikipedia.org/wiki/Simon_Tibor_(labdar%C3%BAg%C3%B3,_1965%E2%80%932002)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése