2011. március 17., csütörtök

KONYHA - Túró Rudi torta



hozzávalók 8 főre

A piskótához:

  • 2 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 6 dkg finomliszt
  • fél kk sütőpor
  • 1 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 5 dkg cukor (a sziruphoz a kész piskóta tetejére)

A töltelékhez:

  • 1 csapott ek zselatinpor
  • 15-25 dkg porcukor (ízlés szerint)
  • 50 dkg túró
  • 1 dl tejföl
  • 1 vaníliarúd
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 ek citromlé
  • 2,5 dl hideg tejszínből vert hab

elkészítés

Piskóta készítése:

  1. Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és az aljába méretre vágott
  2. sütőpapírt teszünk.
  3. A tojásokat és a cukrot 4 perc alatt robotgéppel fölhabosítjuk.
  4. A lisztet, sütőport és a kakaót összekeverjük és fakanállal óvatosan
  5. a tojáshabhoz forgatjuk.
  6. A tortaformába öntjük a masszát és 175 fokon 12 perc alatt megsütjük.
  7. Ha kész, kihűtjük.

Töltelék készítése:

  1. A zselatint 1 dl vízzel elkeverjük, majd takaréklángon addig kevergetjük,
  2. amíg a zselatin feloldódik.
  3. Félretesszük hűlni, közben a porcukrot simára keverjük 2-3 kanál forró
  4. vízzel egy nagy keverőtálban.
  5. A porcukorhoz adjuk a túrót, a vaníliarúd kikapargatott belsejét, a citromhéjat,
  6. a citromlevet, a tejfölt és a zselatinos vizet. Robotgéppel 1-2 perc alatt
  7. összedolgozzuk
  8. és végül fakanállal beleforgatjuk a tejszínhabot.

Összeállítás:

  1. A piskótát kivesszük a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt és
  2. miután a formát elmostuk
  3. és szárazra töröltük, visszatesszük bele.
  4. Megöntözzük 1 dl víz és 5 dkg cukor összemelegített keverékével,
  5. elsimítjuk rajta a túrós
  6. tölteléket és a tetejét vastagon megszórjuk kakaóporral.
  7. A tortát 1 napig hűtőben tartjuk. Tálalás előtt késsel finoman
  8. körbevágjuk és kiszedjük a formából.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése